Nova drzna tatvina: preslepili so domačina, ostala sta brez nakita

Črna kronika 21. Mar 202409:07 0 komentarjev
nakit
Foto: PROFIMEDIA

Na območju Črnuč se je moški izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja in zamotil dva domačina, v tem času sta druga moška preiskala hišo in ukradla nakit.

V sredo opoldne so bili ljubljanski policisti obveščeni o drzni tatvini na domu.

Do ene od stanovanjskih hiš na območju Črnuč so se pripeljali trije moški. Eden od njih je dva domačina preslepil, da je delavec telekomunikacijskega podjetja. Zamotil ju je s pogovorom, druga dva pa sta vstopila v hišo, jo preiskala in ukradla nakit.

Storilci so se nato odpeljali z avtomobilom znamke Renault megane, temno sive barve.

Policija ima za zdaj le en opis. Moški je bil visok med 165 in 170 centimetrov, močnejše postave, črnih las, oblečen je bil v siv pulover in temno sive hlače.

Policisti še naprej zbirajo in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ob tem so z ljubljanske policijske uprave še sporočili, da policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje (običajno gre za starejše občane) še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril.

Občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del …, jim svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom postanejo žrtev kaznivega dejanja, policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo naj pokličejo tudi, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!