Policisti svarijo pred tatovi katalizatorjev: v minutah več sto evrov škode

Črna kronika 20. Jan 202309:34 0 komentarjev
Katalizator
PROFIMEDIA

S Policijske uprave Novo Mesto so sporočili, da so v zadnjem letu obravnavali 17 tatvin katalizatorjev. Nazadnje so osumljence prijeli v noči na 16. januar letos.

Policisti Policijske postaje (PP) Novo mesto so v zadnjem letu dni obravnavali 17 tatvin katalizatorjev iz osebnih avtomobilov. Kot so sporočili iz novomeške policijske uprave, so storilci katalizatorje kradli predvsem v nočnem času iz vozil na parkiriščih pred stanovanjskimi bloki.

“Tatvine so izvrševali na način, da so prežagali cev in katalizator odstranili iz izpušnega sistema,” so sporočili s PU Novo mesto in dodali, da policisti opravili oglede krajev ter druge aktivnosti za izsleditev storilcev.

V noči na 16. januarja letos jih je občan obvestil o sumljivi osebi na parkirnem prostoru v Podbrezniku. Odzvali so se na klic občana in na območju Kuzarjevega Kala ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili trije osumljenci iz Kočevja, Novega mesta in Grosuplja. “V avtomobilu so storilci prevažali dva odžagana ukradena katalizatorja. Trojici so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli  avtomobil,” so še sporočili s PU Novo mesto in dodali, da so osumljenci ukradene katalizatorje odtujili iz osebnih avtomobilov, parkiranih v Podbrezniku in na območju Mokronoga. Osumljenci stare 20, 21 in 39 let bodo ovadeni zaradi kaznivih dejanj tatvin.

Katalizatorji so priljubljeni zaradi redkih in dragocenih kovin, ki jih vsebujejo in so zelo iskane v svetu. Vse več kraj pa je tudi v Sloveniji. Katalizator se nahaja na podvozju avtomobila, krajo pa boste opazili šele, ko boste obrnili ključ za vžig avtomobila ali pogledali pod avtomobil, kjer bo povešena izpušna cev. Namesto pričakovanega zvoka bo vaš avtomobil zvenel kot traktor. Škoda, ki prizadane okradenega, se giblje med 200 in 1.000 evri.

Preberite še: Vse več kraj katalizatorjev v Sloveniji: ukradejo ga v nekaj minutah

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!