Od neznanke sprejela masažo, na koncu ostala brez gotovine in zlatnine

Črna kronika 14. Jun 202408:25 0 komentarjev
kraja denarja
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V okolici Maribora je ženska pristopila do starejše oškodovanke in ji ponudila masažo. Medtem je druga osumljenka preiskala stanovanje ter ukradla gotovino in zlatnino.

Mariborski policisti so v četrtek popoldne obravnavali drzno tatvino. V Novi vasi je ženska pod pretvezo, da ponuja masažo, pristopila do starejše oškodovanke. Medtem ko jo je masirala, je druga osumljenka preiskala stanovanje ter ukradla gotovino in zlatnino, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Kmalu za tem so policisti izsledili osumljenki. Izkazalo se je, da gre za državljanki Hrvaške. Policisti so ju pridržali in jima zasegli predmete, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Zoper njiju bodo podali kazensko ovadbo.

Nenapovedanih obiskovalcev ne vabite v stanovanjske prostore

Policisti opažajo, da so ljudje – zlasti starejši občani – še vedno premalo previdni, ko jih obiščejo neznanci. Zato običajno oškodovanci prepozno ugotovijo, da so jih okradli. Ker osumljenci vzpostavijo prijazen odnos, jih oškodovanci običajno tudi ne znajo dobro opisati.

Tako na policiji občanom svetujejo, naj imajo vse nenapovedane obiskovalce ves čad pod nadzorom in jih ne vabijo v stanovanjske prostore. Če svoj dom zapustijo, naj vrata zaklenejo in ključe vzamejo s sabo. Serviserje in izvajalce različnih del naj vprašajo za identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Pozorni naj bodo tudi na njihov videz, tudi oblačila, govor in morebitne posebnosti, ter vozilo, s katerim so se pripeljali.

Vse, ki so kljub temu postali žrtve kaznivega dejanja, pa na policiji pozivajo, naj nemudoma pokličejo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. “Policijo naj pokličejo tudi, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200,” so še zapisali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!