Ogromen požar povsem uničil tovarno v Bihaću, ne izključujejo človeške napake

Črna kronika 24. Maj 202209:00 > 19:22 0 komentarjev
Bihać
N1

Velik požar, ki se je zgodaj zjutraj razplamtel v tovarni Austrotherm v Bihaću, je povsem uničil obrat. V požaru ni bi bilo ranjenih, nastala pa je ogromna gmotna škoda, po neuradnih informacijah pa preiskovalci ne izključujejo človeške napake.

V jutranjih urah je zagorelo v tovarni Austrotherm v naselju Kamenica v Bihaću, poroča N1 Sarajevo. Tovarna, v kateri je zagorelo, izdeluje toplotne izolacije. Požar je povsem uničil proizvodni obrat in del upravne stavbe.

Policisti in gasilci v Bihaću so obvestilo o požaru prejeli nekaj po 7. uri zjutraj. Kot je za bosanski N1 povedal Adnan Beganović, tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Unsko-sanskega kantona, so na terenu gasilci in policisti. Gašenje požara je potekalo več ur, prebivalcem v bližini pa so svetovali, naj zaradi velike količine dima ne zapuščajo domov in zaprejo okna.

Po neuradnih informacijah N1 Sarajevo, preiskovalci ne izključujejo, da bi bil lahko za požar odgovoren človeški faktor. “Nimamo nikakršnih podrobnosti o nastanku in vzroku požara,” je dejal Beganović. V požaru ni bilo poškodovanih ali ranjenih, gmotna škoda pa bo po prvih ocenah ogromna. Kraj požara je že obiskalo pristojno tožilstvo. Natančna ocena višine škode bo znan po preiskavi. Tovarna v Bihaću je bila del avstrijskega koncerna Austrotherm, ki je leta 2007 v izgradnjo vložil okrog pet milijonov evrov.

Bihać Bihać
Twitter
Bihać Bihać
N1
Bihać Bihać
N1
Bihać Bihać
Krajina.ba

Podjetje Austrotherm je avstrijsko, v Bihaću pa je obrat odprlo leta 2008.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!