Pijan 18-letnik brez izpita v naselju vozil več kot 100 kilometrov na uro

Črna kronika 09. Jul 202312:14 1 komentar
hitrost, vožnja
Profimedia

Kranjski policisti so sinoči ustavili 18-letnika, ki je v naselju, kjer je omejitev 50 km/h, vozil 109 km/h. Bil je pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

“Neodgovorno in popolnoma nespametno početje mladostnika,” so kranjski policisti zapisali ob sinočnjem dogodku.

Na  območju Kranja so policisti v soboto nekaj pred 23. uro ustavili 18-letnega voznika. Z radarskim merilnikom so izmerili, da je vozil kar 109 kilometrov na uro v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h.

A ne le to. Policisti so ugotovili, da je vozil avtomobil, ne da bi imel za to kategorijo veljavno vozniško dovoljenje. In še, da je vozil pod vplivom alkohola, namerili so mu 0,43 mg/l.

Avtomobil so mladostniku zasegli, za vožnjo pod vplivom alkohola in prekoračeno hitrost pa so mu izrekli globo 1.800 evrov. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja so policisti vložili obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču.

“Gre za popolnoma neodgovorno in nedopustno ravnanje komaj 18-letnega voznika,” so opozorili in dodali, da gre ob tem “zahvala policistom, da so ga dobili pri prekršku in s tem preprečili morebitna hujša dejanja, ki bi lahko imela za posledico tudi prometno nesrečo”.

Taka početja posameznikov škodijo vsem vzornim voznikom, ki želijo biti v prometu varni, pa tudi izničijo delo institucij, “ki se trudimo z različnimi oblikami dela in pristopi zagotavljati boljšo prometno varnost,” so še opozorili kranjski policisti.

Več hujših nesreč kolesarjev in motoristov

Gorenjski policisti so imeli včeraj polne roke dela tudi z drugimi vozniki.

V soboto nekaj čez polnoč so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 41-letni kolesar vozil preblizu desnega roba vozišča in padel. Bil je pod vplivom alkohola (0,64 mg/l) in se je ob padcu poškodoval. Odpeljali so ga z reševalnim vozilom, policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Malo pred 16. uro popoldne je 53-letna kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje s kolesom trčila v kolesarja pred njo. Tudi njo so zaradi poškodb odpeljali z reševalnim vozilom, kranjski policisti vodijo prekrškovni postopek

Malo po 16. uri je med Pokljuko in Zatrnikom 51-letni tuji motorist v levem nepreglednem ovinku prehiteval vozila pred seboj. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem in padel. Bil je hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Na cesti Nemški Rovt-Sorica je nekaj pred 17. uro 27-letna voznica z avtomobilom zapeljala na drugo stran ceste in trčila v skale. Bila je lahko telesno poškodovana. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti tudi zanjo vodijo prekrškovni postopek.

V drugih prometnih nesrečah ni bilo poškodovanih, nastala je le materialna škoda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje