Policija obravnava poskus uboja na Tolminskem

Črna kronika 08. Jul 202115:54 > 16:47 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

Policisti Policijske uprave Nova Gorica obravnavajo primer poskusa uboja ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva na Tolminskem.

Novogoriški policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje ter prometa orožja na Tolminskem. V soboto zvečer so bili namreč obveščeni, da se je na Tolminskem sprlo več ljudi. Pri tem je bilo uporabljeno tudi starejše vojaško strelno orožje.

Po do zdaj zbranih podatkih so se sprli trije moški, ena oseba je bila pri tem lažje poškodovana. Na kraj dogodka so odšli policisti bovške in tolminske policijske postaje. Na makadamskem parkirišču v okolici Tolmina je bilo več ljudi, policija je izvedla nujne preiskovalne ukrepe.

Policisti so ugotovili, da so se na parkirišču srečali trije moški. Dva moška, stara 37 in 36 let, sta se pripeljala vsak s svojim vozilom in se napotila do 42-letnega tretjega udeleženca. Ta je skozi okno sovoznikovega sedeža proti 37-letniku uperil strelno orožje in mu zagrozil z napadom.

37-letnik je z roko prijel cev strelnega orožja in jo preusmeril stran od sebe. Ko sta mu s 36-letnim osumljencem orožje poskušala iztrgati iz rok, je 42-letnik sprožil dva strela. Ko sta mu 36- in 37-letnik iz rok iztrgala pištolo, je 42-letnik izstopil iz avta ter v roku držav vejnik, sekiro za sekanje vej. Tudi to orožje sta mu iztrgala iz rok in ga nato s fizično silo tudi obvladala.

37-letnik je bil v sporu lažje poškodovan, 42-letnik pa se je s kraja dogodka odpeljal s svojim avtomobilom. Policisti PU Nova Gorica so mu pozneje odvzeli prostost in odredili pridržanje. Opravili so tudi hišno preiskavo njegovega osebnega prebivališča ter njegovega vozila ter zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Novogoriški kriminalisti so osumljenca v ponedeljek popoldne s kazensko ovadbo zaradi suma poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva privedli k preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki mu je po zaslišanju odredil hišni pripor.

Na območju PU Nova Gorica so lani sicer obravnavali štiri poskuse uboja in en umor. Letos so obravnavali dva poskusa uboja v Novi Gorici in zadnji opisani primer na Tolminskem ter en umor na območju Policijske postaje Idrija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!