Policija po pretepu člane Viol pospremila nazaj v Maribor

Črna kronika 29. Nov 202109:18 > 09:21 0 komentarjev
Viole
Fotografija je simbolična: Milos Vujinovic/BOBO

Po pretepu med člani navijaške skupine Viole in Black Gringos v okviru nogometnega derbija v Murski Soboti je posredovala policija. 28 članom Viol je prekinila potovanje in jih pospremila nazaj v Maribor.

V okviru nedeljskega nogometnega derbija 18. kroga med Muro in Mariborom (3 : 1) je posredovala policija. Kot so sporočili z murskosoboške policijske uprave, so se ob 18.20 v mestnem parku v bližini Kardoševe ulice v Murski Soboti stepli člani navijaških skupin Black Gringos in Viole.

Policiste so nemudoma napotili na kraj, kjer so ti navijače pozvali, naj prenehajo kršitev, nato pa z uporabo prisilnih sredstev (telesna sila, palica in plinski razpršilec) vzpostavili javni red in mir.

Pot prekinili 28 članom navijaške skupine Viole

Zaradi udeležbe v množični kršitvi je policija 28 pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so sodelovali pri pretepu, prekinila potovanje in jih predčasno pospremila nazaj v Maribor. “Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bomo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali,” so napovedali pri PU Murska Sobota.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so pri varovanju te javne prireditve obravnavali še sedem kršitev določil zakona o javnih zbiranjih (6-krat prižiganje bakel, 1-krat zažig zastave) in eno kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Vsem je policija izdala plačilne naloge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!