Policisti v Posavju samo v torek obravnavali več kot 300 prebežnikov

Črna kronika 23. Avg 202314:18 0 komentarjev
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Na območju Posavja so samo v torek obravnavali 332 prebežnikov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Nezakoniti prehodi tujcev so tudi čez poletje na območju Posavja stalnica. Samo v torek so tam obravnavali 332 prebežnikov, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Večina prijetih tujcev prihaja iz Afganistana, Pakistana, Maroka in Rusije, sledijo državljani Nepala, Sierre Leone, Alžirije, Sudana, Indije, Turčije, Bangladeša, Libije, Konga, Egipta, Nigerije in Gane. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Kot so zapisali na PU Novo mesto, so pri prijetju oseb, ki so nezakonito prestopile mejo oz. ne izpolnjujejo pogojev za bivanje na območju Slovenije, policistom v veliko pomoč občanke in občani obmejnih območij, ki s klicem na številko policije 113 opozorijo na sumljive osebe na svojem območju.

Na območju Posavja postopke s tujci izvajajo policisti Policijske postaje Brežice, Policijske postaje za izravnalne ukrepe Novo mesto, ki ima sedež na Obrežju, in policisti državne Specializirane enote za nadzor državne meje s sedežem v Dobovi. Policistom pri delu pomagajo tudi patrulje drugih policijskih enot iz območja celotne uprave ter policijske postaje vodnikov službenih psov, so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!