47-letnica poskusa uboja v Mežici ni priznala, začetek sojenja februarja

Črna kronika 12. Jan 202218:08 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Na predobravnavnem naroku, ki je potekal na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu, Mirjam Vasle ni priznala očitanega kaznivega dejanja poskusa uboja zunajzakonskega partnerja v Mežici septembra lani. Začetek sojenja je napovedan za 9. februar. Obdolžena je sicer vse od septembra v priporu.

Policisti so v preiskavi poskusa uboja v Mežici iz septembra lani ugotovili, da je med 46-letnikom in njegovo leto starejšo zunajzakonsko partnerico že dlje časa prihajalo do nesoglasij, a policija v preteklosti ni obravnavala nasilnih dogodkov.

Obdolžena, takrat 47-letna Mirjam Vasle, naj bi 25. septembra lani zunajzakonskega partnerja zabodla z večjim kuhinjskim nožem in ga hudo poškodovala. Moškega so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, njej pa so policisti po dejanju odvzeli prostost, zaradi ponovitvene nevarnosti pa je kasneje ostala v priporu, kjer je še danes.

Kot so danes za STA pojasnili na slovenjgraškem sodišču, aktualni sklep o priporu velja do 26. februarja, sodišče pa bo o podaljšanju pripora odločalo še pred tem datumom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!