Poskus uboja na prvi dan novega leta: po prepiru ga je večkrat zabodel

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na Ratežu v okolici Novega mesta je prvega januarja 45-letni moški z nožem večkrat zabodel 39-letnika. Napadalec je v priporu, zabodeni moški pa okreva v bolnišnici.

Novomeški policisti so bili prvega januarja, nekaj po 2. uri zjutraj, obveščeni o pretepu v stanovanjski hiši na Ratežu. Ob prihodu na kraj dogajanja so ugotovili, da sta se sprla in pretepala moška, stara 39 in 45 let, ki prebivata v isti hiši.

Starejši moški je mlajšega z nožem večkrat zabodel v nogo in predel vratu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policisti so poškodovanemu nudili prvo pomoč in ustavljali krvavitve do prihoda reševalcev.

Osumljenca, 45-letnega moškega, so policisti nato izsledili v bližini stanovanjske hiše. Ker se je upiral, so proti njemu uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje, so še pojasnili na policiji.

S kazensko ovadbo so moškega privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo po oskrbi stabilno, so še dodali na Policijski upravi Novo mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.