Poskus uboja v okolici Kopra: moški je pretepal in davil nekdanjo partnerko

Nasilje
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Koprski kriminalisti so v torek v okolici Kopra posredovali zaradi spora med nekdanjima partnerjema, ki je prerasel v fizični obračun. Osumljenec je nekdanjo partnerko pretepal in davil, zaradi brutalnosti napada pa obstaja sum, da ji je poskušal vzeti življenje.

Koprski kriminalisti so v torek, 11. julija, v jutranjih urah urah v okolici Kopra posredovali zaradi spora med nekdanjima partnerjema. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, je verbalen spor med njima prerasel v fizični obračun.

“Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni moški v skupnem stanovanju fizično napadel 29-letno bivšo partnerko, jo pretepal in davil,” so sporočili s PU Koper. Kot so ugotovili koprski kriminalisti, se je ženska uspela iztrgati iz prijema ter se poskušala pred napadom ubraniti z nožem, pri tem pa je nekdanjega partnerja porezala po roki.

Kot so še pojasnili na PU Koper, je bil napad tako intenziven in brutalen, da obstaja utemeljen sum, da je moški z davljenjem poskušal nekdanji partnerki vzeti življenje. Osumljencu je bila še isti dan odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboj.

Osumljenca bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor. Kot so še pojasnili na PU Koper, je za kaznivo dejanje uboja zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.