Pri skoku s padalom se je v Občini Bovec smrtno ponesrečil državljan ZDA

padalo
Fotografija je simbolična (Bor Slana/BOBO)

Na območju bovške občine se je smrtno ponesrečil 35-letni padalec iz ZDA.

Blizu Loga pod Mangartom se je smrtno ponesrečil 35-letni padalec, državljan ZDA, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Nesreča se je zgodila v jutranjih urah na z gozdom poraščenem strmem in težko dostopnem terenu na nadmorski višini okoli 660 metrov.

35-letnik je s padalom skočil iz letala z višine 4.000 metrov, pri čemer je uporabljal tako imenovano wingsuit obleko, ki je namenjena jadranju. Za pristajanje je imel pri sebi padalo, ki pa se iz neznanega razloga ni odprlo.

Na kraju nesreče so posredovali gorski reševalci (GRS Tolmin), ki so ponesrečenega padalca, ki ni kazal znakov življenja, hitro našli, so še sporočili iz PU Nova Gorica. Reševalci so nato preminulega prenesli iz težje dostopnega terena v dolino.

Policija je o tragični nesreči obvestila tudi dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi  Gorici, prav tako  je o nesreči obvestila preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Zdravnik Zdravstvenega doma Tolmin je odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili  natančen  vzrok  smrti. Policija bo o vseh ugotovitvah obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti s PU Nova Gorica so bili danes zgodaj popoldne obveščeni še o nesreči jadralnega padalca. 33-letni jadralni padalec, državljan Poljske, je med ponesrečenim pristankom v bližini Šmihela pri Novi Gorici utrpel lahke  telesne poškodbe. Poškodovanca so oskrbeli v šempetrski bolnišnici.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.