V centru Ljubljane zagorel covid zabojnik, policija prijela osumljenca

Črna kronika 28. Mar 202210:14 > 10:30 0 komentarjev

Policisti so prijeli 25-letnega osumljenca za nedeljske požige v centru Ljubljane. Najprej je osumljeni vlomil v zabojnik za testiranje na koronavirus na Bavarskem dvoru in nato zanetil požar. Pozneje pa je zažgal še smetnjak ob gostinskem lokalu in ponjavo stojnice.

Policisti so prijeli osumljenca za nedeljske požige v centru Ljubljane. Po do zdaj zbranih obvestilih je 25-letni osumljenec najprej vlomil v zabojnik za testiranje na okužbo s koronavirusom na Bavarskem dvoru v centru Ljubljane. Iz njega je ukradel monitor in nato zanetil požar. Nastalo je za več tisoč evrov škode.

Kontejner za covid testiranje Kontejner za covid testiranje
N1/Egon Parteli
Kontejner za covid testiranje Kontejner za covid testiranje
N1/Egon Parteli

Kmalu po tem je zanetil še dva požara v središču Ljubljane. Ob enem od gostinskih lokalov je zažgal smetnjak. Požar bi se lahko razširil na objekte, a ga je pravočasno pogasil občan. Tako je nastala zgolj manjša materialna škoda. Nato pa je v neposredni bližini, na Cankarjevem nabrežju, zažgal še ponjavo stojnice, nastalo je za nekaj sto evrov škode.

Policisti osumljenca do zdaj še niso obravnavali zaradi podobnih dejanj. Med zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti so ga policisti pridržali. Preiskava dogodkov še poteka, o vseh ugotovitvah pa bodo policisti obveščali pristojno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!