Šest osumljenih preprodaje, med njimi naj bi bil tudi Kamenik, ostaja v priporu

Črna kronika 15. Feb 202409:46 1 komentar
Policija
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Vseh šest priprtih članov razbite kriminalne družbe, ki naj bi jo vodil Kristijan Kamenik, ostaja v priporu.

Z mariborskega sodišča so sporočili, da je šesterica priprtih članov kriminalne združbe, ki naj bi jo vodil Kristjan Kamenik in ki so jo po dlje časa trajajoči preiskavi v zvezi s preprodajo drog nedavno razkrinkali slovenski policisti, še vedno v priporu. Po poročanju medijev je med priprtimi tudi Kamenik.

Šesterica je v za zdaj enomesečnem priporu od 1. februarja, predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru Jasna Murgel pa je še pojasnila, da je bil ta zoper pet moških in eno žensko odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kriminalisti so v zaključni akciji, v kateri je sodelovalo 250 kriminalistov in policistov, v začetku meseca izvedli aretacije in hišne preiskave na območju policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.

Skupaj so prostost odvzeli 20 osumljencem. Med njimi je bilo osem takih, ki so bili v preteklosti že pravnomočno obsojeni za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, štirje pa za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Med dvajseterico sta bili tudi 29-letna in 42-letna ženska, ki naj bi prevzemali in dostavljali prepovedano drogo. Eno od osumljenih, sicer učiteljico, so aretirali v osnovni šoli v Logatcu.

Zahtevo za preiskavo so za zdaj vložili zoper 18 osumljencev, v priporu pa jih je trenutno šest. Grozi jim do 15 let zapora.

Kriminalisti so v akciji zasegli šest kilogramov in pol kokaina, šest kilogramov amfetamina, nekaj gramov droge MDMA, odkrili pa so tudi tri prirejene prostore za gojenje prepovedane droge konoplje s 126 sadikami konoplje in 10 kilogrami konoplje ter večjo količino nedovoljenih snovi v športu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje