Policija razbila mednarodno kriminalno združbo, vodil naj bi jo Kamenik

Črna kronika 01. Feb 202413:07 > 19:45 14 komentarjev
Kristijan Kamenik ponovno sojenje
Foto: BOBO

Na območju celotne Slovenije potekajo hišne preiskave, ki jih izvaja okoli 250 kriminalistov in policistov, so sporočili s policije. Po njihovih navedbah je to zaključek preiskave, s katero so razbili mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala z drogo. Vodja združbe naj bi bil po informacijah portala 24ur.com Kristijan Kamenik.

Po državi poteka velika kriminalistična akcija, so sporočili s policijske uprave Maribor. Približno 250 kriminalistov in policistov na območju celotne Slovenije izvaja hišne preiskave, potekajo pa tudi drugi preiskovalni procesi.

Po zadnjih podatkih policije so hišne preiskave potekale in še potekajo na 20 lokacijah, aretirali pa so prav toliko osumljencev. Po informacijah portala 24ur.com naj bi bil glavni osumljenec Kristijan Kamenik, ki je javnosti najbolj poznan iz primera Tekačevo, kjer pa je bil oproščen. Kamenik naj bi bil po poročanju portala vodja kriminalne združbe.

Po poročanju Večera naj bi mu pri hišni preiskavi na območju Slovenske Bistrice zasegli več kot kilogram kokaina. Kamenik je bil sicer v preteklosti zaradi podobnih kaznivih dejanj že obsojen na Hrvaškem in v Italiji, kjer je dobil po osem let zapora. Sodba v Srbiji je bila razveljavljena.

Akcija je po navedbah PU Maribor rezultat daljše kriminalistične preiskave, s katero so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo. Slednja naj bi se ukvarjala s proizvodnje in preprodajo prepovedanih drog.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje