Smrt dečka v avtomobilu pri Preboldu: mati in partner še naprej v priporu

Črna kronika 29. Nov 202314:04 0 komentarjev
Avto na soncu
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Policija je končala preiskavo smrti dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pri Preboldu. Zadevo zdaj obravnavava državni tožilec, ki bo odločil glede vložitve obtožnice.

Na celjskem sodišču so danes spomnili, da je pristojno sodišče septembra podaljšalo pripor dečkovi mami in njenemu partnerju do 20. decembra letos. V priporu sta zaradi suma povzročitve smrti otroka iz malomarnosti.

Ob tem sta osumljena tudi storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Neuradno naj bi bil otrok v razgretem vozilu zaprt najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je policija dečkovo mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Za povzročitev smrti iz malomarnosti je sicer zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih let, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!