Smrt otroka v avtu: policija mater in partnerja v preteklosti že obravnavala

policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Po včerajšnjem tragičnem dogodku, ko je otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu ter kljub hitremu posredovanju umrl, smo danes izvedeli, da je policija že večkrat obravnavala njegovo mater ter njenega partnerja.

Mater otroka, ki je včeraj kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc umrl, je policija v preteklosti že večkrat obravnavala. Obravnavan pa je bil tudi njen partner.

Kot nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Celje Milena Trbulin, so eno osebo obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja. “Drugo osebo pa smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja,” nam je še pojasnila Trbulin.

Mati in njen partner sta še vedno v 48-urnem policijskem pridržanju. Če bo tožilstvo zanju terjalo pripor, ju morajo jutri privesti k preiskovalnemu sodniku. V nasprotnem primeru pa ju morajo izpustiti na prostost, piše Večer. Če se bodo odločili za privedbo k preiskovalnemu sodniku, morajo napisati ovadbo. Sodnik pa nato odloči, ali bo ovadena izpustil na prostost, zanju odredil pripor, mogoče pa je tudi, da do njunega zaslišanja odredi sodno pridržanje.

Policija bo okoliščine tragičnega dogodka pojasnila jutri. Dnevnik in Večer poročata, da so policisti danes opravili več hišnih preiskav. Po neuradnih informacijah naj bi iskali tudi prepovedane droge, saj naj bi bila tako mama kot njen partner odvisnika od prepovedanih substanc. Osumljena naj bi se večkrat selila iz kraja v kraj, poročata medija. Prav selitve naj bi bile razlog za to, da centri za socialno delo niso obravnavali družine.

Pričakovati je, da bodo jutri znani izsledki sodne obdukcije. Ta naj bi odgovorila tudi na vprašanje, kako dolgo je bil otrok v avtu.

TV Slovenija je v torek poročala, da naj bi bil otrok v avtomobilu najmanj dve uri, Dnevnik pa piše, da bi lahko bil v avtu tudi dlje. Po poročanju Večera naj bi bila v času, ko je deček spal v avtu, v hiši zabava. Mati, ki naj bi imela več otrok, pa naj bi se vrnila s kozmetične operacije. Operativni poseg pod narkozo naj bi bil opravljen dan prej v bolnišnici.

Policija je že v torek sporočila, da dogodek preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. To kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.