Po smrti otroka v avtu pri materi in partnerju našli prepovedane substance

Črna kronika 22. Jun 202309:57 > 19:23 3 komentarji
PU Celje
N1

Predstavnik Policijske uprave (PU) Celje je na novinarski konferenci predstavil izsledke preiskave torkovega tragičnega dogodka, v katerem je v razgretem avtomobilu pred stanovanjsko hišo umrl otrok.

Po torkovem tragičnem dogodku, ko je otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu ter kljub posredovanju umrl, je policija predstavila izsledke raziskave. Po doslej zbranih informacijah je otrok kljub posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc v razgretem avtomobilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, umrl.

Izsledke preiskave ter okoliščine smrti otroka na Žalskem je predstavil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Celje Aleš Slapnik. Kot je pojasnil, je bila policija v torek okoli 13. ure obveščena, da reševalci reanimirajo otroka, po prvih zbranih obvestilih in ogledu kraja nesreče pa so ugotovili, da obstaja sum kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. To kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

“V nadaljnjem zbiranju podatkov ter po opravljeni hišni preiskavi smo ugotovili, da je otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini, sicer pa so bile v hišnih preiskavah najdene tudi substance, ki nakazujejo na obstoj kaznivega dejanja prepovedane prodaje drog,” je pojasnil pomočnik vodje celjskih kriminalistov. Hišno preiskavo so opravili v stanovanjski hiši, pred katero je bil parkiran avto z dečkom, pa tudi v bližnjem objektu, ki sta ga mati preminulega otroka in njen partner najemala. Zoper osumljena so tako vložili kazensko ovadbo tudi s tega področja ter kazensko ovadbo zaradi zanemarjanja mladoletne osebe. Za zadnjo je zagrožena kazen do treh let zapora.

Mati in njen partner sta v policijskem pridržanju od torka. Popoldne so osumljenca, tako poroča 24ur.com, privedli pred preiskovalnega sodnika. Ostajata v sodnem pridržanju, zaslišali naj bi ju v petek.

Mati naj bi imela poleg preminulega dečka še druge otroke, koliko, ni znano, njen partner pa otrok naj ne bi imel. Kot je še pojasnil Slapnik, sta se ogleda kraja dejanja v začetku preiskave udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Mater otroka ter njenega partnerja je policija v preteklosti že večkrat obravnavala. Eno osebo so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja, drugo pa zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Ker preiskava še vedno poteka, Slapnik ni pojasnil, koliko časa je bil otrok v avtu zaprt ter kaj je privedlo do tega, znano je le, da je bil deček v avtu zaprt v dopoldanskem času. Tudi izsledki sodne obdukcije še niso znani, prav tako še ne, ali sta bila mati in njen partner pod vplivom prepovedanih substanc. Po neuradnih informacijah naj bi bil otrok v avtu zaprt več ur, po poročanju TV Slovenija najmanj dve uri, po poročanju Dnevnika pa tudi dlje, Večer pa je poročal, da naj bi bila v času, ko je deček spal v avtu, v hiši zabava.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje