Spet drama na morju: iskali najstnike, ki so izginili s supi

Črna kronika 18. Jul 202211:20 > 12:24 1 komentar
Sup
Žiga Živulovič jr./Bobo

Hrvaški reševalci so v bližini kraja Omiš v nedeljo zvečer posredovali, potem ko so se trije mladoletni tuji državljani na supih oddaljili od obale in se niso vrnili na kopno. O njihovem izginotju je bila obveščena policija, v reševalno akcijo pa se je vključila tudi hrvaška gorska reševalna služba, poroča Dnevnik.hr.

V nedeljo okrog 22. ure je bila policija v Omišu obveščena, da so se trije najstniki, stari 14 in 15 let, na območju Lokve Rogoznice na supih oddaljili od obale in izginili. V iskanje so se poleg policije vključili tamkajšnja luška kapitanija, gasilci in gorska reševalna služba. Pridružili so se jim tudi lokalni prebivalci, ki so otroke iskali z lastnimi plovili. Ker je obstajala možnost, da so odšli proti otoku Brač, je bila aktivirana tudi tamkajšnja policija, ki je pregledovala območje nasproti Lokve Rogoznice.

Intenzivna iskalna akcija se je zaključila nekaj minut po polnoči, ko so gasilci v bližini mesta Pučišća na Braču našli trojico, ki je bila še vedno na supih. Kot so še sporočili s policije, nihče od njih ni bil poškodovan.

V akcijo so bili vključeni tudi češki policisti, ki so bili ves čas ob starših pogrešanih in ki so olajšali komunikacijo med njimi in hrvaško policijo. Po navedbah splitske policije bodo s starši in drugimi, ki so bili z otroki na plaži, opravljeni podrobni pogovori.

Pred tednom dni so pri otoku Krk od sobote zvečer do nedelje popoldne iskali 32-letnega očeta in njegovega 9-letnega sina, ki sta se kljub močni burji odpravila s supi v Velebitski kanal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje