Stanovalci bloka v Kranju po sredini eksploziji znova v svojih domovih

Črna kronika 18. Jan 202412:21 0 komentarjev
Eksplozija zaradi plina v Kranju
Foto: BOBO

Po sredini eksploziji v enem od kranjskih stanovanjskih blokov so se stanovalci v sredo zvečer že lahko vrnili domov. Danes predstavniki zavarovalnice ocenjujejo nastalo škodo.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je v sredo okoli 7.30 v Stošičevi ulici v Kranju v stanovanju večstanovanjskega objekta eksplodirala plinska jeklenka. Eksplozija je poškodovala okna objekta, razbitine je odneslo po širši okolici, poškodovanih je bilo nekaj parkiranih vozil.

Kranjski poklicni gasilci so zavarovali kraj dogodka, pogasili manjša žarišča požara in zaprli dovod zemeljskega plina. Iz objekta so evakuirali 28 oseb. En človek je bil poškodovan in so ga reševalci nujne medicinske pomoči odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

V eksploziji je bilo poškodovanih 18 stanovanj. Stanovalcem je bilo naročeno, da v objekt ne smejo vstopati, dokler pristojne službe ne ugotovijo ustreznosti objekta za nadaljnje bivanje. Po pregledu brezhibnosti plinskih in električnih inštalacij ter statične stabilnosti večstanovanjskega objekta so se stanovalci v sredo zvečer okoli 18.30 že lahko vrnili domov.

Pred tem je Civilna zaščita Kranj evakuiranim ponudila zatočišče v občinskih prostorih, potrebe po iskanju nadomestnih nastanitev ni bilo, je za STA pojasnil namestnik poveljnika kranjske civilne zaščite Vid Krčmar. Se pa utegne zgoditi, da bodo morali poiskati nadomestno namestitev za 89-letnega moškega, ki je bil v eksploziji hudo poškodovan in ostaja na zdravljenju v bolnišnici.

Medtem ko kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in vodijo preiskavo morebitnega kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja, danes v poškodovanem stanovanjskem bloku poteka tudi ocenjevanje višine nastale škode.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!