Tragedija v živalskem vrtu v Salzburgu: nosorog ubil 33-letno oskrbnico

Črna kronika 12. Sep 202310:24 > 12:23 1 komentar
Nosorog
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Zgodaj zjutraj je nosorog v živalskem vrtu v Salzburgu napadel in ubil 33-letno oskrbnico ter huje ranil oskrbnika, ki ji je priskočil na pomoč. Policija preiskuje okoliščine nesreče in bo še danes podala več informacij.

V živalskem vrtu v Salzburgu se je zgodaj zjutraj zgodila smrtna nesreča. Med jutranjim hranjenjem je nosorog napadel in ubil 33-letno oskrbnico, pri tem pa huje ranil 34-letnega oskrbnika, ki je priskočil na pomoč kolegici, poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung.

Zaradi hujših poškodb so ga odpeljali v bolnišnico.

Nesreča se je zgodila v ogradi z belimi nosorogi, zaradi incidenta je živalski vrt, ki letno sprejme okoli 400.000 obiskovalcev, danes zaprt.

Policija preiskuje okoliščine nesreče in bo več informacij razkrila še danes.

Ne gre za prvo tovrstno nesrečo

V zadnjih letih se je v salzburškem živalskem vrtu zgodilo več incidentov. Med drugim so morali oskrbniki loviti pobegle pingvine in geparde.

Prav tako pa to ni prva tovrstna smrtna nesreča v Avstriji. Leta 2002 je v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn umrla oskrbnica, ki jo je med zlaganjem hrane v notranji ogradi jaguarjev napadla zver. Leta 2005 je v istem živalskem vrtu umrl oskrbnik, ko ga je z okli zabodel slon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje