Tragična nesreča v Soči: otrok se je zapletel v steber pod vodo

Črna kronika 24. Jun 202111:53 > 13:01
Solkan
Srdjan Živulović/Bobo

Policija je sporočila nekaj podrobnosti o včerajšnji tragični nesreči v reki Soči, v kateri je umrl otrok.

Potem ko smo že včeraj poročali o tragični nesreči v reki Soči, je novogoriška policija danes sporočila nekaj podrobnosti tragičnega dogodka.

Po podatkih policije je bil otrok, ki se je utopil, član kajakaškega kluba, ki je po treningu skupaj z ostalimi člani kluba zaplaval na območju kajakaške proge pri Kajak centru v Solkanu. Ko je otrok priplaval do večje skale, za katero je izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki se je skrival pod vodno gladino. Otrok se je skušal rešiti, a ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in potisnil pod gladino vode.

Na pomoč sta mu priskočila trenerka in mimoidoči, ki je slišal klice na pomoč, a jima ga do prihoda policistov, gasilcev in potapljačev ni uspelo rešiti. Šele ti so ga po nekaj minutah potegnili na rečni breg. Kljub hitremu nudenju prve pomoči otroku niso mogli pomagati.

O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka. Novogoriški kriminalisti so sporočili, da nadaljujejo zbiranje dodatnih obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče.

Po poročanju TV Slovenije je bil otrok star 13 let.