Ukradel traktor, prikolico in strešno kritino, vredne 103.000 evrov

Črna kronika 18. Feb 202216:41 0 komentarjev
PU Maribor

Policisti so na Štajerskem prejšnji teden zasledili krajo traktorja, traktorske prikolice in strešne kritine v skupni vrednosti 103.000 evrov. Kraja se je zgodila 7. februarja okoli 23. ure, traktor pa so našli naslednji dan. Policija še vedno išče traktorsko prikolico in 64 kosov strešne kritine.

Neznani storilec je 7. februarja, okoli 23. ure v Vrhlogi odtujil kmetijski traktor znamke John Deere, na katerem so bile spredaj nameščene vilice in nakladač za nalaganje bal sena. S traktorjem se je odpeljal v Pongrce, kjer je odtujil še 8-metrsko traktorsko dvoosno prikolico zelene barve.

Nato se je odpeljal do gradbišča na Bistriški cesti v Framu, kjer je na prikolico naložili 64 kosov pločevinaste strešne kritine. Ta je bila dolga 10 metrov, s 3 cm izolacije ter temno rjave barve.

Neznanec se je z ukradenim traktorjem, prikolico ter strešno kritiko po poljskih poteh čez Ješenco, med njivami in gozdovi odpeljal neznano kam. Z dejanjem je povzročil za okoli 103.000 evrov materialne škode.

Policisti so odtujeni kmetijski traktor našli naslednji dan, 8. februarja, v bližini Sestrških jezer in ga vrnili oškodovancu. Še vedno pa iščejo odtujeno traktorsko prikolico in strešno kritino.

PU Maribor

Policija zato prosi vse, ki bi od tem dejanju in neznanem storilcu karkoli vedeli, ali so kje opazili odtujeno prikolico oz. strešno kritino, da to sporočijo na interventno telefonsko številko policije 113, ali na anonimni telefon 080 1200.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!