V Avstriji strmoglavilo letalo s štirimi potniki, ki je vzletelo iz Zagreba

Črna kronika 03. Nov 202309:10 2 komentarja
avstrija
Foto: Feuerwerk Bezirk Lungau

V četrtek popoldne je v Avstriji v gozdu na neprehodnem terenu strmoglavilo letalo, ki je bilo iz Zagreba namenjeno proti Salzburgu. Preiskava letalske nesreče, v kateri so umrli štirje potniki, še poteka.

Manjše letalo Cirrus SR-20, ki je v četrtek ob 14. uri vzletelo iz Zagreba proti Salzburgu, je okoli 15.45 strmoglavilo v gozdu na neprehodnem terenu v avstrijski občini Sankt Andrä im Lungau, piše Večernji list.

Avstrijska policija je sporočila, da so v strmoglavljenju manjšega športnega letala umrli štirje ljudje, poroča APA. Reševalci, ki jim je intervencijo še dodatno oteževal močan dež, so se po strmem terenu upeli prebiti do razbitin letala, a so bili potniki že mrtvi.

Identiteten pokojnikov še niso znane, prav tako po navedbah avstrijske policije ni znan vzrok strmoglavljenja.

Preiskavo nesreče je prevzel državni urad kriminalistične policije Salzburg in vključil tudi izvedenca za letalske nesreče. Državni tožilec je po poročanju APA odredil zaseg razbitin in obdukcijo trupel.

avstrija avstrija
Foto: Feuerwerk Bezirk Lungau
avstrija avstrija
Foto: Feuerwerk Bezirk Lungau
avstrija avstrija
Foto: Feuerwerk Bezirk Lungau
avstrija avstrija
Foto: Feuerwerk Bezirk Lungau

Razbitine so ponoči člani prostovoljnih gasilskih društev in gorske reševalne službe prepeljali na strokovno oceno v prostore cestnega vzdrževalca Mauterndorf.

Po poročanju Kronenzeitung je pok slišal mimoidoči in poklical reševalne službe. Kot poroča ORF Salzburg, je bilo vreme v Lungau zaradi gostih oblakov in turbulenc v času nesreče ocenjeno kot slabo.

Poleg tega naj bi bilo letalo opremljeno z zasilnimi padali, ki pa niso bila aktivirana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje