V Celju 31-letniku, ki je osumljen poskusa uboja, odredili sodno pridržanje

Črna kronika 21. Jan 202215:31 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

S Policijske uprave (PU) Celje so sporočili, da so 31-letnika, ki je bil v Celju udeležen v pretepu in je osumljen poskusa uboja, odredili sodno pridržanje. 31-letnik je eden izmed četverice, ki so jih celjski policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma nasilništva pridržali v torek. Pridržani so bili tuji državljani, stari 19, 27, 31 in 34 let, ki začasno bivajo na območju Celja. 

Osumljeni so v torek zvečer v pretepu poškodovali štiri osebe, prav tako tuje državljane. Srečali so se okoli 19. ure na Ljubljanski cesti v Celju ter se sprli zaradi nesoglasij glede delovnega razmerja, so sporočili s PU Celje. Oškodovani so namreč zaposleni pri 31-letnemu osumljencu. Prepir je prerasel v pretep, pri čemer pa je 31-letnik z nožem hudo poškodoval enega od oškodovancev. V pretepu so bili poškodovani tudi ostali trije.

31-letnika so včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Ostale tri, ki so jih ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, pa so po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili na prostost.

Na podlagi zakona o tujcih in določb kazenskega zakonika so prav tako predlagali, da se osumljenim z razlogom javne varnosti izreče ukrep odstranitve tujca iz države, so še sporočili s PU Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!