V nesreči na gorenjski avtocesti umrla ena oseba

Črna kronika 08. Avg 202209:19 > 11:35 0 komentarjev
nesreca Kranj
PU Kranj

Na gorenjski avtocesti na izvozu Kranj vzhod se je v nedeljo okoli 19. ure zgodila nesreča, v kateri je osebno vozilo na zapeljalo z vozišča, peljalo po odbojni ograji in pristalo na boku. Pri tem je zagorelo, ogenj se je razširil tudi na bližnja drevesa in travo. Ena oseba je v nesreči umrla, poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje.

Kot so sporočili iz kranjske policijske uprave, je voznik osebnega avtomobila, slovenskih registrskih tablic, vozil iz smeri Ljubljane proti Jesenicam. Na izvozu z avtoceste Kranj vzhod je zapeljal na zaviralni pas in trčil v prometni znak, zapeljal na kovinsko varovalno ograjo, od koder ga je odbilo naprej v jarek, kjer je vozilo zagorelo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kranjski in šenčurski gasilci so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, pogasili goreče vozilo, drevesa in okolico, s tehničnim posegom odprli vozilo in iz njega iznesli preminulo osebo, razsvetljevali kraj dogodka ter pomagali kranjskim reševalcem in pogrebni službi.

V času intervencije je bil izvoz iz avtoceste zaprt.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!