V odmevnem incidentu v Fazaneriji poškodovan tudi otrok

Črna kronika 19. Feb 202415:13 5 komentarjev
Tekma v Fazaneriji
Tekma v Fazaneriji (Foto: Uroš Skaza)

V incidentu s "topovskim udarom" na nedeljskem nogometnem derbiju v Murski Soboti je bilo poškodovanih sedem oseb, po podatkih tamkajšnje policije tudi otrok. Ta je zaradi lažjih telesnih poškodb iskal zdravniško pomoč.

Nedeljski prekmursko-štajerski derbi v Fazaneriji je zaznamoval navijaški incident, ko je s tribun ob rob igrišča priletelo pirotehnično sredstvo, imenovano “topovski udar”.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so dan po tekmi sporočili, da je v incidentu lažje telesne poškodbe utrpel tudi otrok, in sicer pobiralec žoge. Navedli so, da je zaradi poškodbe iskal zdravniško pomoč.

Na PU Murska Sobota so potrdili, da je bilo na tekmi skupaj poškodovanih sedem oseb, poleg otroka še pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener – dva izmed njih sta predvidoma poškodovana huje, štirje pa lažje.

Policisti zaradi poškodb zbirajo informacije o sumu povzročitve splošne nevarnosti. Obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari; poškodovana je bila namreč oprema na stadionu in parkirani osebni avtomobil. Po tekmi so obravnavali eno kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru, med tekmo pa še dve kršitvi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter tri kršitve zakona o javnih zbiranjih (dva primera zaseženih pirotehničnih sredstev in en primer kršitve organizatorja).

Na PU Murska Sobota so ob tem dodali, da gre za prve ugotovitve, saj še naprej zbirajo obvestila in ugotavljajo dejansko stanje zaznanih kršitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje