V prometni nesreči med Kobaridom in Tolminom oseba umrla, dve huje poškodovani

Črna kronika 23. Okt. 202116:53
Delite:
policija
Foto: Borut Živulović/BOBO

Na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom se je zgodaj zjutraj, malo pred četrto uro zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, dve sta huje poškodovani.

Po do sedaj zbranih ugotovitvah je 26-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem sta bila še dva sopotnika, stara 26 in 28 let, v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na bankino in trčil v drevo.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, se je nesreča zgodila ob 3.50, ko je 26-letni voznik vozil iz smeri naselja Kamno proti Volarski ravnini. Med vožnjo v ostrem desnem in nepreglednem ovinku na mokrem in spolzkem vozišču hitrosti in načina vožnje ni prilagodil razmeram in je izgubil oblast nad vozilom. Avto je zaneslo v levo čez neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče in nato na bankino, kjer je vozilo trčilo v drevo, nato pa je avto odbilo v gozd ob levem robu vozišča.

Pri trčenju je 28-letnega sopotnika na zadnjem desnem sedežu odneslo iz avta, medtem ko sta 26-letni voznik in 26-letni sopotnik ostala ukleščena v vozilu. Voznik je na kraju nesreče umrl, sopotnika pa sta bila huje poškodovana in so ju odpeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tolmin in Kobarid, ki so med drugim zavarovali kraj prometne nesreče in iz osebnega vozila s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih.

Policija je o tragični nesreči obvestila tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo osem ljudi.

Komentari

Vaš komentar