Prometna nesreča na Idrijskem usodna za 20-letno voznico

Črna kronika 14. Sep 202315:57 > 18:45
Prometna nesreča
Fotografija je simbolična. (BOBO)

Na glavni cesti med Spodnjo Idrijo in Cerknim se je zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za 20-letno voznico.

Med Spodnjo Idrijo in Travnikom se je popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 54-letni voznik in 20-letna voznica. Nesreča je bila usodna za 20-letnico, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Po doslej zbranih podatkih je voznica vozila po glavni cesti iz Spodnje Idrije proti Cerknem, kjer je med vožnjo skozi blagi levi ovinek zaneslo njen avtomobil, nato pa je z desnim bočnim delom vozila na levi strani vozišča trčila v 54-letnega voznika, so sporočili s PU Nova Gorica. Ta se je peljal v nasprotni smeri proti Spodnji Idriji.

54-letni voznik je bil v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovan in mu je bila kasneje nudena zdravniška pomoč.

O dogodku je policija obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glavna cesta med Spodnjo Idrijo in Travnikom je bila dlje časa zaprta. Za promet so jo ponovno odprli nekaj po 18. uri.

Na cestah na Severnem Primorskem so za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrli trije ljudje.