Izola: padec v razburkano morje usoden za lastnika jadrnice

Črna kronika 07. Jul 202220:26 > 08. Jul 2022 09:45
Izola
PROFIMEDIA

Izolski policisti so bili malo pred 19. uro obveščeni, da se je z ribiškega pomola v Izoli zaradi močnega in sunkovitega vetra odtrgala jadrnica. 74-letni lastnik je s pomola skočil na plovilo, nato pa zaradi visokih valov padel v morje. Plovilo ga je stisnilo ob skale, moški pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Izolski policisti so bili ob 18.43 obveščeni, da se je zaradi močnega in sunkovitega vetra z ribiškega (nekdanjega carinskega, op. a.) pomola v Izoli odtrgala jadrnica z avstrijskimi registrskimi označbami.

To je opazil lastnik jadrnice, ki je s pomola skočil na plovilo, nato pa zaradi visokih valov padel v morje. 74-letnega državljana Avstrije je plovilo stisnilo ob skale, moški pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

“Plovilo, ki se je ob trku v skale močno poškodovalo, se je na kraju nesreče potopilo. Na kraju trenutno poteka reševanje in intervencija gasilcev. Policisti bodo opravili ogled in o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo,” so sporočili s Policijske uprave Koper.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.