V ruskem lokalu po uporabi signalnega orožja izbruhnil požar, umrlo 15 ljudi

Črna kronika 05. Nov 202208:20 > 12:05 0 komentarjev
TWITTER

V požaru, ki je ponoči izbruhnil v lokalu v ruskem mestu Kostroma, je umrlo 15 ljudi, pišejo tuji mediji. Ogenj je izbruhnil po uporabi signalne pištole.

V ruskem mestu Kostroma je ponoči v lokalu izbruhnil požar, v katerem je umrlo najmanj 15 ljudi, poroča agencija Associated Press (AP). Sprva so poročali o 13 smrtnih žrtvah, nato so reševalci našli še dve trupli, tako da je skupaj žrtev 15.

Kostroma leži približno 340 kilometrov severno od Moskve.

Požar je izbruhnil v lokalu Poligon, ki deluje že več desetletij, je v dnevnem času tipična ruska restavracija s tradicionalno hrano, ponoči pa je znan kot prostor za zabavo.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass bi lahko požar zanetila pirotehnika. Pijan moški naj bi namreč na plesišču uporabil signalno pištolo. Ruska državna televizija je predvajala posnetke gasilcev, ki se borijo z ognjenimi zublji, ki so zajeli poslopje. Po navedbah gasilcev je bilo gašenje zelo zahtevno, saj je grozilo, da se bo poslopje porušilo. V akciji je sodelovalo okoli 50 gasilcev in 20 vozil.

Reševalne službe so uspešno evakuirale 250 ljudi.

Policija, ki je nekaj ur iskala osumljena, je slednjega okoli 11. ure identificirala in prijela.”Predan je bil preiskovalni organom,” navajajo tuje tiskovne agencije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!