V Šentjurju pri Celju ponoči zgorel nekdanji hotel

Črna kronika 03. Jun 202207:44 > 13:40 0 komentarjev
Gasilci
Slika je simbolna (Vir: PROFIMEDIA)

V Šentjurju pri Celju je ponoči zagorelo v objektu nekdanjega hotela. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur, Lokarje, Slivnica, Dramlje, Ponikva, Kalobje in Prožinska vas. Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materiala škoda.

Po podatkih Centra za obveščanje RS je v noči s četrtka na petek ob 0.05 zagorel zapuščen hotel na Cesti Valentina Orožna v Šentjurju. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur, Lokarje, Slivnica, Dramlje, Ponikva, Kalobje in Prožinska vas. Požar je objekt, velik 300 kvadratnih metrov, popolnoma uničil.

Kot so je STA povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur Danilo Matuš, je požara najverjetneje povzročil udar strele, objekt pa je bil zapuščen in nevzdrževan. Pojasnil je tudi, da je zagorelo v zgornji etaži objekta, velikosti 50 krat 60 metrov.

Na kraj dogodka so najprej prišli s štirimi enotami, ker pa so ocenili, da obstaja možnost razširitve ognja na bližnjo stanovanjsko stavbo, so vpoklicali še tri enote. Pri gašenju požara, ki je bil pogašen okrog 5. ure zjutraj, je tako sodelovalo 17 gasilskih vozil in 79 gasilcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!