V strmoglavljenju manjšega letala na puljskem letališču umrla zakonca

Nesreča v Puli
Srecko Niketic/PIXSELL

Na letališču v Pulju na Hrvaškem je okoli 12.30 strmoglavilo letalo. V nesreči sta umrli dve osebi. Hrvaški mediji poročajo, da naj bi šlo za zakonca.

Na letališču v Pulju so potrdili, da je nekaj po 12. uri na območju letališča strmoglavilo letalo. Podrobnosti nesreče za zdaj še niso znane. Pristojni so potrdili le, da so na terenu vse interventne službe.

Strmoglavilo je malo zasebno športno letalo. Hrvaški mediji poročajo, da gre za Pipistrelovo letalo, a po informacijah N1 to ne drži. Šlo naj bi za letalo Flight Design CT, kar so po neuradnih informacijah N1 potrdili tudi hrvaški preiskovalci.

V strmoglavljenju sta umrli dve osebi, hrvaški Dnevnik pa ob tem navaja neuradne informacije, da naj bi šlo za zakonca. Letalo je imelo nemško registrsko oznako, zato Hrvati predpostavljajo, da sta zakonca nemška državljana.

“Javnost obveščamo, da se je danes po opoldnevu na puljskem letališču ob vzletu manjšega tipa letala zgodila nesreča, v kateri sta na žalost življenje izgubili dve osebi, ki sta bila tuja državljana. V teku so uradni postopki, ki jih vodijo pristojne službe, javnost pa bomo o novih ugotovitvah obvestili takoj, ko jih prejmemo. Letališče Pulj ob neljubem dogodku izraža globoke sožalje,” so sporočili s tamkajšnjega letališča.

Letalska nesreča Letalska nesreča
Srecko Niketic/PIXSELL/BOBO
Letalska nesreča Letalska nesreča
Srecko Niketic/PIXSELL/BOBO
Letalska nesreča Letalska nesreča
Srecko Niketic/PIXSELL/BOBO
Letalska nesreča Letalska nesreča
Srecko Niketic/PIXSELL/BOBO
Letalska nesreča Letalska nesreča
Srecko Niketic/PIXSELL/BOBO

Po pisanju hrvaških medijev je do nesreče prišlo med vzletom, ko je letalo strmoglavilo na koncu vzletne steze. Hrvaška Agencija za preiskovanje letalskih nesreč je za Dnevnik potrdila, da je bilo letalo na poti proti Zagrebu. Glas Istre pa poroča, da je bilo letalo polno goriva.

Kot je sporočila direktorica letališča v Pulju Nina Vojnić Žagar, so do nadaljnjega odpovedani vsi leti, gre pa za sploh prvo letalsko nesrečo na puljskem letališču. Na vprašanje, kaj je bil vzrok nesreče, direktorica letališča ni odgovarjala, dejala je le za to pristojna Agencija za preiskovanje letalskih nesreč. Predstavniki slednje bodo kmalu prispeli na letališče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.