Voznik začetnik v naselju divjal s 115 km/h

Črna kronika 24. Jun 202412:08 0 komentarjev
Motorist
Fotografija je simbolična. (Foto: Ziga Zivulovic jr./Bobo)

Voznik začetnik je v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, na motorju vozil s 115 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, globa pa znaša 1.200 evrov.

V petek dopoldne so celjski policisti med nadzorom cestnega prometa v naselju obravnavali motorista, sicer mladega voznika, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h.

Vozniku so začasno odvzeli dovoljenje, sledi pa še obdolžilni predlog na celjsko okrajno sodišče. Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk.

Meritev hitrosti, Laško
Foto: PU Celje

Ob tem so na Policijski upravi (PU) Celje opozorili, da je neprilagojena hitrost še vedno eden najpogostejših vzrokov hudih prometnih nesreč.

Večje hitrosti so značilne predvsem za čas, ko je vreme lepo in vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti. Pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in agresivneje.

A že pri vožnji le 10 km/h nad omejitvijo hitrosti 50 km/h se pot ustavljanja podaljša kar za 12 metrov, kar je lahko znotraj naselja usodno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!