Z izrabljenimi pnevmatikami in počenim vetrobranskim steklom prevažal otroke

Črna kronika 25. Jan 202411:16 0 komentarjev
policija ustavila neprimeren avtobus z otroci
Foto: PU Ljubljana

Policisti so ustavili voznika avtobusa, ki je prevažal otroke, čeprav je imel poškodovano vetrobransko steklo in izrabljene pnevmatike. Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci, ob tem opozarjajo na policiji in dodajajo, da za prevoz skupine otrok veljajo strogi pogoji.

Policisti so v sredo na območju Domžal med nadzorom nad prevozom otrok ustavili avtobus, pri katerem so odkrili hujše tehnične nepravilnosti. Vozilo je imelo močno izrabljene pnevmatike in poškodovano vetrobransko steklo. Zato so avtobus izločili iz prometa. Policisti zoper voznika in prevozniško podjetje vodijo nadaljnji prekrškovni postopek.

Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci. “Po številu smrtnih žrtev so še posebno ogroženi takrat, kadar se vozijo kot potniki v motornih vozilih. Vozila za prevoz skupin otrok, denimo v šolo in iz nje, na šolske izlete, ekskurzije, treninge in drugo, morajo zato izpolnjevati več posebnih pogojev. Stroga pravila veljajo tudi za voznike, ki prevažajo skupine otrok oziroma upravljajo vozila za njihov prevoz,” so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

policija ustavila neprimeren avtobus z otroci policija ustavila neprimeren avtobus z otroci
Foto: PU Ljubljana
policija ustavila neprimeren avtobus z otroci policija ustavila neprimeren avtobus z otroci
Foto: PU Ljubljana

Zato policija temu posveča veliko pozornosti in opravlja pogoste nadzore nad prevozniki skupin otrok. Osredotočajo se na psihofizično stanje voznikov in spoštovanje vseh predpisov s področja prevozov otrok. “Vozilo, s katerim se vozi skupina otrok, mora biti tehnično brezhibno in urejeno. To mora biti skrb prevoznika in voznika, otroci pa morajo med vožnjo sedeti vsak na svojem sedežu, za kar skrbijo t. i. pedagoški spremljevalci (učitelji, vzgojitelji, trenerji in drugi),” so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!