Z osebnim avtomobilom namerno trčil v dve osebi

Črna kronika 21. Jul 202114:23 > 16:40 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V nedeljo je policija v zgodnjih jutranjih urah dobila obvestilo o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Po prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je prometna nesreča dejansko posledica domnevnega poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja.

Kot so sporočili s policijske uprave Maribor (PU Maribor), so na operativno-komunikacijskem centru v nedeljo v jutranjih urah prejeli obvestilo o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Ob prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je prometna nesreča dejansko posledica suma poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboj. Osumljeni sta dve osebi.

Žrtvi nista v smrtni nevarnosti

Kot pojasnjujejo na policiji, so kriminalisti pri preiskavi kaznivega dejanja ugotovili, da so se ena od žrtev kaznivega dejanja in dva osumljenca sprva sprli zaradi poškodovanega parkiranega avtomobila žrtve. Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev na prigovarjanje drugega z osebnim avtomobilom naklepoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg njega pa je stala še ena oseba, ki se trku avtomobila ni mogla izogniti in je zato z vozilom zadel tudi njo.

Storilca sta z dejanjem obema žrtvama povzročila hude telesne poškodbe, zato sta bili obe žrtvi z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico, nista pa v smrtni nevarnosti. Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju pobegnila s kraja.

Zoper osumljenca sodnik odredil pripor

“Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor smo oba osumljena izsledili in ju po končanem postopku s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju sprva odredil sodno pridržanje, po njunem zaslišanju pa je zoper oba odredil pripor,” so ob tem dodali. Kazensko ovadbo zoper osumljena so podali zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od pet do petnajst let zapora, za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (ko storilec z dejanjem povzroči hudo poškodbo oseb) pa je predvidena kazen zapora do deset let. Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Na mariborski policijski upravi še pojasnjujejo, da so do tega dejanja v letošnjem letu na območju PU Maribor obravnavali en umor, en poskus umora in en poskus uboja. V preteklih letih pa so na območju PU Maribor obravnavali več ubojev in umorov (dokončana dejanja in dejanja, ki so ostala pri poskusu), pri čemer je konec lanskega leta izstopal trojni umor v Gerečji vasi.

PU Maribor
PU Maribor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!