Z rdečim mercedesom po gorenjski avtocesti divjal 209 km/h

Črna kronika 30. Okt 202313:37 0 komentarjev
divjanje po avtocesti
PU Kranj

Minuli konec tedna so gorenjski policisti ujeli kar 123 voznikov, ki so vozili bodisi prehitro bodisi s prekratko varnostno razdaljo. Rekorder tokratnega poostrenega nadzora je voznik rdečega mercedesa, ki je proti Ljubljani divjal s kar 209 kilometri na uro.

Med koncem tedna so gorenjski prometniki izvedli poostren nadzor nad vozniki na gorenjski avtocesti. Posebej pozorni so bili na hitrost in ustrezno varnostno razdaljo, v le dveh dneh pa so ujeli 123 prekrškarjev.

V soboto so kršitve ugotovili pri 34 voznikih, od tega jih je prehitro vozilo 32, dva pa sta vozila na prekratki varnostni razdalji. Izstopal je voznik rdečega mercedesa, ki je vozil v smeri Ljubljane in v bližini Voklega vozil s hitrostjo 209 kilometrov na uro. Na tem odseku je sicer hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro. Policisti so voznika oglobili z globo v višini 1.200 evrov, dobil pa je tudi devet kazenskih točk.

divjanje po avtocesti
PU Kranj

Več kršitev so policisti našteli v nedeljo. Izmed 89 prekrškarjev jih je 70 prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost, 17 jih ni držalo ustrezne varnostne razdalje. En voznik pa je bil na hitrem testu pozitiven na prepovedane droge, strokovni pregled pa je odklonil. Eden izmed voznikov, ki so ga ustavili gorenjski policisti, pa je otroka vozil na sopotnikovem sedežu in brez ustreznega sedeža.

V nedeljo je izstopal voznik belega audija, ki je vozil v smeri Karavank. V bližini izvoza Kranj zahod so mu policisti namerili 184 kilometrov na uro. A voznik hitrosti ni zmanjševal, temveč jo je v bližini izvoza Naklo še povečal na 185 kilometrov na uro. Na obeh točkah je sicer hitrost omejena na 130 kilometrov na uro.

divjanje po avtocesti
PU Kranj

Policisti pa so izpostavili še voznika, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji zgolj – 0,72 sekunde. Na PU Kranj so pojasnili, da mora voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah. Predpisana globa za to kršitev je 200 evrov.

divjanje po avtocesti
PU Kranj

Policisti proti vsem navedenim voznikom, ki so storili prekršek, vodijo prekrškovni postopek.

“Vozite odgovorno, strpno in varno”

S poostrenimi nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnje. “Želimo si, da bi vozniki izboljšali svoje zavedanje, da ni pametno kršiti prometna pravila, saj taka dejanja povečajo možnost prometne nesreče,” so zapisali.

Skrbi jih, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, brez opravljenih vozniških izpitov, z visoko hitrostjo in na zelo kratkih varnostnih razdaljah ter povzročijo prometne nesreče. Policisti so ponovili, da voznikom svetujejo, naj pijani ne sedejo za volan. Vozila, ki jih vozijo, pa morajo biti registrirana.

“Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah povzročajo še dodatne zastoje. Prav tako je pomembno, da vsi upoštevate omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. V času nastanka zastojev ustvarite reševalni pas,” so zapisali.

Ob tem pa apelirajo na vsakega, da v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu gotovo varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj, so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!