Žena napeljala moža, da je napadel in večkrat zabodel nekdanjega partnerja

Črna kronika 24. Jan 202211:43 > 12:34 1 komentar
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V nedeljo, 16. januarja, je na območju Poljčan neznanec večkrat zabodel 24-letnika. V preiskavi se je izkazalo, da je moškega k dejanju nagovorila žena, ki je bila pred tem v zvezi z oškodovancem. Za poskus umora je predvidena najmanj 15-letna zaporna kazen.

Napad se je zgodil v nedeljo, 16. januarja, zvečer. 24-letnega domačina iz Poljčan je neznani moški pričakal v temi in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti k staršem, od koder so ga odpeljali v bolnišnico in ga nato še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec napada prav tako 24-letnik z območja Rogatca. Aretirali so ga dan kasneje, v nadaljnji preiskavi pa so ugotovili, da se oškodovanec in napadalec nista poznala. Osumljenec je dejanje storil iz maščevanja, k temu pa ga je naklepno napeljala njegova 20-letna soproga. Ta je bila pred njunim zakonom v zvezi z oškodovancem. Soprogi so prav tako odvzeli prostost, kasneje pa so jo spustili v hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje, sporoča policija. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam, so še zapisali v poročilu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje