Žensko pod pretvezo izvabil iz hiše, sostorilec medtem ukradel denar

Črna kronika 13. Avg 202310:49 0 komentarjev
Kraja denarja
Fotografija je simbolična. (PROFIMEDIA)

V petek je neznanec na območju Litije pod pretvezo, da bo opravljal gradbena dela na cesti, izvabil žensko iz hiše in jo zamotil. Drugi storilec je medtem iz hiše ukradel nekaj sto evrov gotovine.

S PU Ljubljana so sporočili, da je pred dvema dnevoma na območju Litije neznanec pristopil do stanovanjske hiše in pod pretvezo, da bo opravljal gradbena dela na cesti, zvabil žensko iz hiše. Med tem, ko jo je s pogovorom zamotil, je drug storilec vstopil v hišo, jo preiskal in ukradel nekaj sto evrov gotovine.

Storilca sta se s kraja odpeljala s sivim osebnim vozilom, ki je bilo parkirano v bližini.

Moški je bil star okoli 50 let in visok okoli 175 centimetrov. Bil je srednje postave, črnih las in oblečen v temne strgane hlače in temno majico s kratkimi rokavi. Policisti še zbirajo obvestila, storilca sta še neznana.

Policija svetuje občanom, da imajo nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!