Osumljenec pobegnil z avtom, nato pa peš v gozd. Našli so ga v hiši v Grosuplju

Črna kronika 06. Jul 202313:03 2 komentarja
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

Policija je sporočila več podrobnosti o 26-letniku, ki so ga v torek prijeli med hišno preiskavo na območju Grosupljega.

V ponedeljek, nekaj pred polnočjo, so policisti dobili obvestilo o sumljivi osebi v garažni hiši na območju Viča. Oseba naj bi nekaj dni prej na tem območju uporabila strelno orožje in streljala v zrak.

Policisti so ob prihodu na kraj opazili avtomobil, s katerim se je oseba odpeljala, zato so ga začeli ustavljati. 26-letni voznik znakov policistov ni upošteval in je pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Lavrice in nato naprej po glavni cesti proti Ribnici. Policisti so v naselju Velike Lašče uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil – stinger. Voznik ga je prevozil in tako je avtomobil moral ustaviti. Prižgano vozilo je pustil sredi vozišča, sam pa zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali in pri tem v njem opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. 26-letnika kljub večurnemu iskanju niso našli.

Naslednji dan so policisti na podlagi zbranih informacij na pristojnem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. Na podlagi predhodnih dejanj 26-letnika, videnih delov orožja v vozilu in zbiranja obvestil, so upravičeno pričakovali, da je oborožen in nevaren, zato so v izvedbo hišne preiskave vključili tudi policiste Specialne enote policije.

Tako so v torek pozno popoldne policisti specialne enote na območju Grosuplja vstopili v objekt, kjer so najprej omejili gibanje šestim osebam, prisotnim v hiši, nato pa locirali osumljenega. Ta se je umaknil v enega izmed prostorov, ga zaklenil in pred vrata nastavil težje predmete.

Ko je pripadnikom specialne enote policije v sobo uspelo vstopiti, pa je osumljeni vanje nameril strelno orožje. Policisti so mu orožje odvzeli in ga prijeli. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana, so pa policisti na kraj poklicali zdravstveno osebje, saj je zdravstveno stanje 26-letnika kazalo, da potrebuje ustrezno oskrbo.

S kraja so ga odpeljali z reševalnim vozilom, nato pa je bil zaradi zdravljenja zadržan v zdravstveni ustanovi. Reševalci so na kraju tudi nudili preventivni pregled šestim starejšim osebam, ki so bile v tem času v objektu, vendar naknadne zdravniške pomoči niso potrebovale.

Policisti so nato na naslovu in v dveh osebnih vozilih opravili hišne preiskave, v katerih so zasegli revolver, dve pištoli, devet pušk in večjo količino različnega streliva. Ena izmed pištol, ki jo je imel v posesti osumljeni, je nelegalna in njen izvor policija še preverja. Ostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega, ki za omenjeno orožje posedujeta ustrezna dovoljenja. Ker pa nista zagotovila ustrezne hrambe orožja, jima je bilo to zaseženo in bo na upravno enoto podan predlog za odvzem orožja.

Zoper osumljenega, ki ga policija še ni obravnavala, bo izveden prekrškovni postopek zaradi posesti nelegalnega orožja, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in povzročitve splošne nevarnosti.

Za nevarno vožnjo v cestnem prometu je predpisana denarna kazen ali zaporna kazen do treh let, za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je predpisana zaporna kazen od enega do petih let, za povzročitev splošne nevarnosti pa je predpisana zaporna kazen do petih let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje