Župan Arsenovič v prvem odzivu govori o vandalizmu, o davljenju pa nič

Črna kronika 19. Apr 202213:45 > 15:15 3 komentarji
Saša Arsenović
Foto: Miloš Vujinović/BOBO

Župan Saša Arsenovič je v odzivu na incident, ki se je zgodil v nedeljo v Mariboru, zapisal le, da se je odzval na "očitni vandalizem najstnikov", ki so po njegovih besedah poškodovali zabojnik za rabljene žoge ob teniškem igrišču Branik. Obtožb očeta 13-letnika, da je Arsenovič otroka davil, župan ni naslovil niti z besedo.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič se je odzval na nedeljski incident, ki se je zgodil v bližini mariborskega teniškega igrišča Branik. V odzivu je zapisal, da je skupina najstnikov pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, ki so sicer po njegovih navedbah namenjene ponovni uporabi. Žoge so tudi odvzeli, je zapisal.

“Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Potem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj najstnikov,” je nadaljeval Arsenovič in dodal, da se je na vandalizem vedno odzval. “Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine,” je še zapisal mariborski župan.

Obtožb očeta 13-letnika, da je Arsenovič otroka fizično napadel in ga celo davil, župan v prvem odzivu ni naslovil niti z besedo. Še enkrat smo poslali vprašanja, kako komentira obtožbe o lažji telesni poškodbi, ki naj bi jo zadal 13-letniku. Kako incident v Mariboru opisuje oče domnevno napadenega otroka, lahko preberete v članku Incident v Mariboru: oče 13-letnika trdi, da je Arsenovič davil njegovega sina.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje