Bob Dylan napovedal prvo britansko turnejo po več kot petih letih

Kultura 13. Jul 202220:37 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Ameriški folk in rock pevec Bob Dylan je napovedal svojo prvo britansko turnejo po več kot petih letih. Tako bo imel 81-letni pevec oktobra na Otoku skupno devet koncertov v okviru svoje turneje Rough and Rowdy Ways Worldwide Tour, ki se je začela decembra lani v ameriškem Milwaukeeju.

Bob Dylan bo štirikrat nastopil v londonskem Palladium, nato še v Cardiffu, Hullu in Nottinghamu, za konec pa bo imel še dva koncerta v Glasgowu. Koncerti v Veliki Britaniji se bodo zvrstili od srede, 19. oktobra, do ponedeljka, 31. oktobra. Vstopnice pa bodo naprodaj že od petka, 15. julija, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Dylan, ki je v svoji 60-letni karieri prejel številne nagrade, vključno z Nobelovo nagrado za literaturo, je bil nazadnje v Veliki Britaniji na turneji aprila in maja 2017 v okviru svoje takratne turneje Never Ending Tour. V okviru sedanje turneje je imel v ZDA doslej že 74 nastopov.

Za vse tokratne Dylanove nastope velja, da mora občinstvo pred koncertom svoje telefone zakleniti v posebne za to namenjene torbice.

Dylan, rojen kot Robert Zimmerman v Duluthu v Minnesoti, je bil prvi tekstopisec, ki je leta 2016 prejel Nobelovo nagrado za literaturo, pri čemer mu je švedska akademija pripisala zasluge za “ustvarjanje novih poetičnih izrazov v veliki ameriški tradiciji pesmi”. Dylan je do danes prodal več kot 125 milijonov plošč po vsem svetu in leta 2001 prejel oskarja za najboljšo izvirno pesem za pesem Things Have Changed, ki jo je napisal za film Zlati fantje.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!