Frankfurtski knjižni sejem odprl vrata tudi za laične bralce

Kultura 21. Okt 202212:19 0 komentarjev
Frankfurtski knjižni sejem, frankfurt, knjiga, sejem
PROFIMEDIA

Frankfurtski knjižni sejem je za razliko od prejšnjih let že davi odprl vrata za laične bralce. V preteklosti so se lahko ti med knjige na sejmu potopili šele ob sobotah, zadnja leta v petek popoldan. Tudi založniki lahko za razliko od nekoč po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na sejmu knjige tudi prodajajo.

Na največjem knjižnem sejmu na svetu se letos predstavlja okoli 4.000 razstavljavcev iz 95 držav.

Za danes so na programu med drugi branja in pogovori z avtorji, med drugim z britanskim zgodovinarjem, avtorjem biografije o Hitlerju Ianom Kershawom. Svojo novo knjigo, ki jo je napisala z babico, bo predstavila tudi nemška podnebna aktivistka Luisa Neubauer. Slednja bo danes gostja na podnebni razpravi na slovenski stojnici, na kateri bo sodelovala tudi slovenska pisateljica Nataša Kramberger.

Slovenska knjižna produkcija se letos predstavlja na stojnici s šestimi delovnimi postajami slovenskih založnikov, kjer se predstavljajo založbe Malinc, Miš, Pivec, Sodobnost International, Goga in Sanje. S samostojno stojnico so prisotne Mladinska knjiga, Sodobnost International in Beletrina.

Nocoj bo na Frankfurtskem knjižnem sejmu tudi glasbeni nastop ukrajinskega avtorja in glasbenika Sergija Žadana, ki bo v nedeljo prejel letošnjo nagrado nemških založnikov za mir.

Frankfurtski knjižni sejem, frankfurt, sejem, knjiga
PROFIMEDIA

Letošnja častna gostja sejma je Španija, ki bo v nedeljo, zadnji sejemski dan, ta naslov uradno predala Sloveniji. Ta se bo kot častna gostja sejma prihodnje leto predstavila s sloganom Satovje besed.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!