Na Ljubljanskem gradu se začenjajo Grajski dnevi, kaj čaka obiskovalce

Kultura 18. Maj 202407:59 0 komentarjev
Ljubljana
Profimedia

Na Ljubljanskem gradu se začenjajo 13. Grajski dnevi, v sklopu katerih bo danes potekal Lov na skrivnosti s pestrim programom, predstavami, vodstvi in nastopi. V nedeljo na dan odprtih vrat pa bodo obiskovalci lahko raziskovali grajske kotičke. Vsi dogodki v sklopu grajskih dnevov bodo brezplačni, znižana pa bo tudi vozovnica za tirno vzpenjačo.

Kot so zapisali organizatorji, bo v sklopu današnjega Lova na skrivnosti mogoče razkriti marsikatero skrivnost, rešiti prenekatero uganko in spoznati številna čarobna bitja. Na sporedu pa bo raznoliko dogajanje od predstav, pustolovskega vodstva, čarovniških nastopov, vodenega raziskovanja gradu, žonglerskih nastopov, pa vse do ognjenega spektakla.

V nedeljo, na dan odprtih vrat, bodo obiskovalci lahko raziskovali vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in zanimivosti iz viteškega in cesarskega življenja.

Grajske dneve Ljubljanski grad prireja v spomin na 16. maj 1905, ko je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, grad pa je prešel v mestno last.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!