“Princ teme” zaradi zdravstvenih težav ne bo končal poslovilne turneje

Kultura 01. Feb 202320:35 5 komentarjev
Ozzy Osbourne
PROFIMEDIA

Legendarni pevec Ozzy Osbourne ne bo do konca izpeljal svoje zadnje turneje, ki bi se morala junija končati v Veliki Britaniji. Zaradi poškodb hrbta, ki jih je utrpel v dveh nesrečah, namreč nekdanji vokalist skupine Black Sabbath ne more več potovati. "Po treh operacijah je moje telo preveč šibko," je "princ teme", kot se ga je oprijelo ime, ob slovesu zapisal svojim oboževalcem.

S koncertnih odrov po svetu se poslavlja legenda hard rock in metal glasbe Ozzy Osbourne. Pevec je danes sporočil, da zaradi zdravstvenih težav ne bo nastopil na že napovedanih koncertih, novih turnej pa ne bo načrtoval. “Nikoli si nisem predstavljal, da se bo moja kariera nastopanja na turnejah končala na tak način,” je zapisal v sporočilu za javnost. Z ekipo naj bi sicer iskali rešitev, kako bi lahko 74-letni pevec nastopal brez potovanj.

Glavni razlog za umik s koncertnih odrov širom sveta sta dve poškodbi hrbta. Ozzy se je prvič hudo poškodoval leta 2003, ko je po nesreči s štirikolesnikom moral na operacijo. Leta 2019 pa je utrpel nove poškodbe, in sicer zatem, ko je na svojem domu padel. “Nisem v tako dobri fizični formi, da bi lahko potoval,” je Ozzy Osbourne sporočil svojim poslušalcem. Kot je dejal, je poskusil čim hitreje okrevati in se vrniti na koncertne odre.

“Princ teme”, kot so ga poimenovali, bi moral maja v Evropi zaključiti svojo poslovilno turnejo, ki jo spremlja obilica smole. Začel jo je leta 2018, zaradi padca in poškodb pa je moral leta 2019 prestaviti datume za Evropo predvidenih koncertov. Zaradi pandemije koronavirusa je sledil še en zamik dvanajstih koncertov, ki pa bodo sedaj dokončno odpadli. Vsem, ki so kupili vstopnice, bodo kupnino v celoti povrnili, so zagotovili v Ozzyjevi ekipi. “Verjemite mi, da me misel na to, da bom razočaral svoje oboževalce, res razkuri,” je zapisal. Sloveniji bi se najbolj približal 12., 14. in 17. maja, ko bi moral nastopiti v Bologni, Munichu in Budimpešti.

Za pevca to ni bila prva poslovilna turneja. Konec svoje solistične kariere je Ozzy prvič napovedal leta 1992, ko so mu napačno diagnosticirali multiplo sklerozo, vendar je svojo koncertno pot kasneje nadaljeval. Še eno poslovilno turnejo pa je uspešno izpeljal v letih 2016 in 2017, ko se je s koncertnih odrov poslovil s heavy metal skupino Black Sabbath.

Ozzy Osbourne Ozzy Osbourne
PROFIMEDIA
Ozzy Osbourne in kitarist Tony Iommi v zasedbi Black Sabbath Ozzy Osbourne in kitarist Tony Iommi v zasedbi Black Sabbath
Ozzy Osbourne in kitarist Tony Iommi v zasedbi Black Sabbath (Vir: PROFIMEDIA)
Skupina Black Sabbath v sedemdesetih (Vir: PROFIMEDIA) Skupina Black Sabbath v sedemdesetih (Vir: PROFIMEDIA)
Skupina Black Sabbath v sedemdesetih (Vir: PROFIMEDIA)
Ozzy Osbourne Ozzy Osbourne
PROFIMEDIA
Na eni zadnjih turnej s skupino Black Sabbath Na eni zadnjih turnej s skupino Black Sabbath
Na eni zadnjih turnej s skupino Black Sabbath (PROFIMEDIA)
Ozzy Osbourne Ozzy Osbourne
PROFIMEDIA

Osbourne je bil leta 1968 eden izmed ustanoviteljev kultne zasedbe, ki je svoje slavno ime dobila leto kasneje. Pred tem so se imenovali The Polka Tulk Blues Band. Princa teme so kolegi iz Black Sabbatha vrgli leta 1979 zaradi težav z drogami. Znova se jim je pridružil leta 2011, po novem albumu in turnejah pa so se dokončno poslovili 4. februarja 2017 v domačem Birminghamu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje