Rolling Stones znova tresejo evropske odre

Kultura 03. Jun 202217:07 0 komentarjev
Susana Vera/REUTERS

V Madridu so v sredo odzvanjali hiti legendarne skupine The Rolling Stones. Mick Jagger, Keith Richards in Ronnie Wood so se v počastitev 60-letnice skupine vrnili na evropske odre.

Slovita skupina The Rolling Stones je pričela z evropsko turnejo SIXTY, s katero obeležujejo šestdeseto obletnico skupine. Prvi koncert letošnje turneje so Mick Jagger, Keith Richards in Ronnie Wood v sredo odigrali na madridskem stadionu Wanda Metropolitano pred približno 53.000 oboževalci. Turnejo poleg obletnice zaznamuje tudi slovo od dolgoletnega bobnarja Charlija Wattsa, ki je umrl lani.

Wattsu, ki je bil član ‘Stonesov’ od leta 1963, so se člani skupine poklonili že na začetku koncerta. Na velikem zaslonu so se predvajali videoposnetki dolgoletnega bobnarja, Mick Jagger pa je pred pesmijo Sad, sad, sad povedal, da je to prva turneja brez Charlija, ki ga zelo pogrešajo. “Skupina je današnji koncert posvetila Wattsu,” je dejal Patrick Woodroffe, ki pri pripravi koncertov z angleško zasedbo sodeluje že štiri desetletja. “Kar nekaj časa je že minilo od njegove smrti. Pogovarjamo se o njem, smejemo se ob spominih nanj. Raje slavimo njegovo življenje, kot da bi objokovali izgubo,” je dodal.

Na letošnji evropski turneji legendarnega bobnarja nadomešča Steve Jordan, ki je na pomoč priskočil že leta 2021 na ameriški turneji. Pokojni Watts naj bi ga pred leti za osebne projekte priporočil kitaristu Keithu Richardsu. “Če boš kdaj delal izven skupine, je Jordan tvoj človek,” se Wattsovih besed v svoji biografiji spominja Richards.

Koncert je v španski prestolnici trajal dve uri, oboževalci pa so lahko uživali v hitih, kot so Beast of burden, Paint it black in pa Satisfaction, s katerim so koncert zaključili.

Rolling Stones bodo junija in julija obiskali 13 evropskih prizorišč. Najbližje Sloveniji bodo 5. junija, ko gostujejo v Münchenu, 21. junija v Milanu ter 15. julija na Dunaju.

Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS
Susana Vera/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!