Še zadnji dan za obisk Slovenskega knjižnega sejma v živo

Kultura 27. Nov 202208:23 0 komentarjev
Knjižni sejem
Žiga Živulović jr. /Bobo

Na Gospodarskem razstavišču se zaključuje 38. Slovenski knjižni sejem. Ljubitelji knjige imajo še do 18. ure čas, da kupijo kakšno od knjig s sejemskim popustom ali se udeležijo katerega od številni dogodkov. Na spletu bo sejem potekal še do 4. decembra.

Na Gospodarskem razstavišču danes še zadnji dan v živo poteka 38. Slovenski knjižni sejem. Ljubitelji knjige imajo še do 18. ure čas, da kupijo kakšno od knjig s sejemskim popustom ali se udeležijo katerega od številni dogodkov, ki potekajo na štirih odrih. Na spletu bo sejem, ki je letos prvič hibriden, potekal še do 4. decembra.

Predsednica 38. Slovenskega knjižnega sejma Tanja Tuma je pred zaključkom sejma, ki so ga letos iz dolgoletne lokacije v Cankarjevem domu preselili na Gospodarsko razstavišče, povedala, da so obiskovalci navdušeni, da je predvsem veliko več prostora, da se lažje gibljejo, poiščejo svojega najljubšega založnika, svoje najljubše pisatelje in knjige. “Tudi prireditve na vseh štirih odrih so zelo dobro obiskane, tako da smo lahko resnično zadovoljni,” je dodala.

Obisk zelo dober

Obisk je po besedah Tuma zelo dober, dopoldneve je med tednom zaznamoval otroški živžav, dobro je sejem obiskan tudi popoldne, ko ljudje končajo službe. Konkretne številke bodo sicer imeli šele po zaključku sejma. Tudi založniki zadovolji in pravijo, da so pogoji dobri.

Kot je še povedala, bo po zaključku sejma organizatorska ekipa sedla skupaj in seveda pregledala, kako je vse skupaj potekalo, si zabeležila pripombe in ideje, saj je vedno tudi še prostor za izboljšave. “Vsi se bomo potrudili, da bo sejem prihodnje leto še boljši,” je sklenila.

Predstavlja se 88 razstavljalcev

Na letošnjem knjižnem sejmu se na skoraj 1500 kvadratnih metrov površin predstavlja 88 razstavljalcev. Država v fokusu je Španija, ki je bila tudi letošnja država gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, mesto v gosteh Rogaška Slatina.

Štirje odri – Glavni oder, Pisateljski oder, Pogovorna postaja in Oder mladih, ki je bil na prejšnjih sejmih poznan kot Cicifest – skupaj ponujajo več kot 200 raznovrstnih dogodkov s slovenskimi in tujimi gosti. Letos je na sejmu poseben prostor prvič dobil strip, na ogled je tudi razstava ilustracij.

Na sejmu so podelili tudi več nagrad. Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva je prejel ustanovitelj založbe Wieser Lojze Wieser. Veliko nagrado SKS – naj knjiga leta 2022 pa je prejel David Zupančič za knjigo Življenje v sivi coni, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!