Slovenec podrl svetovni rekord: na harmoniko je igral skoraj 54 ur

Kultura 30. Apr 202320:40 0 komentarjev
Anže Krevh
Anže Krevh/Facebook

Slovenski virtuoz na harmoniki Anže Krevh je postavil izjemen mejnik. Na harmoniko je igral skoraj 54 ur, kar je najdlje na svetu. Stroga pravila so določala, da mora vsaka pesem trajati najmanj dve minuti, ponovi pa se lahko šele po štirih urah igranja.

Državni, evropski in svetovni prvak Anže Krevh je podrl svetovni rekord v dolžini igranja na harmoniko, poročajo mediji. Podatke bodo poslali Guinnessovi organizaciji, ki bo pred podelitvijo naziva preverila vse podatke. Skupaj je igral 53 ur, 53 minut in 53 sekund.

Rekord je pred 22-letnim Slovencem v rokah držala francoska glasbenica Christelle, ki je junija lani neprekinjeno igrala 51 ur, 43 minut in 40 sekund, poroča portal 24ur.com

Profesionalni glasbenik, ki diatonično harmoniko igra več kot 17 let, se po doseženem rekordu ni ustavil. Njegov podvig je trajal 53 ur, 53 minut in 53 sekund. Dokumentacijo rekorda bo Krevh zdaj poslal odgovornim za preverjanje rekordnih dosežkov, ti pa bodo preverili vse informacije, preden ga okitijo z nazivom Guinnessovega rekorderja.

V njegovem repertoarju je bilo zbranih približno 250 pesmi. Pravila so določala, da posamezna pesem mora trajati najmanj dve minuti, ponovi pa se lahko komaj na vsake štiri ure.

“Več kot zadovoljen sem glede na to, kaj nam je uspelo. Ne samo meni, ampak tudi moji celotni ekipi in vsem podpornikom. Brez njih in moje ekipe ne bi bilo takega rezultata. Kaj naj povem. Fenomenalno,” Krevha povzema spletni portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!