Umrl slovenski DJ, ki je s technom zaznamoval mnoge večere v K4

Kultura 18. Sep 202316:59
UROŠ, K4
K4

Umrl je slovenski techno DJ, znan kot Symann & Ulix oziroma Uroš. S svojo glasbo je zaznamoval mnoge večere v ljubljanskem Klubu K4, številni mladi DJ-ji pa so mu hvaležni, ker jim je pomagal utreti pot v glasbene vode.

Na uradnem Facebook profilu Kluba K4 so sporočili žalostno novico, da je veliko prezgodaj umrl slovenski techno DJ, producent in vsestranski klubski zanesenjak, večini poznan kot Symann & Ulix oziroma Uroš.

Zapisali so, da je v Klubu K4 na Kersnikovi postal aktiven že pred več kot dvema desetletjema, v naslednjih letih pa se je profiliral kot eden vodilnih domačih techno DJ-jev. Pomagal je postaviti in izpeljati več legendarnih štirkinih klubskih serialk, kot so Synaptic, Elements, Downlands in drugi.

“Številni dogodki, v katere je bil vpleten, niso poskrbeli zgolj za dolg seznam nepozabnih večerov in močnih gostov, ki so Ljubljano držali v koraku s svetovnimi elektronskimi trendi. Uroš je s Synaptic večeri na železni repertoar domače scene namreč pomagal vpeljati tudi eksperimentalne elektronske godbe,” so poudarili v legendarnem ljubljanskem klubu. “V spominu nam bodo ostali mnogi prepoteni večeri, hudi DJ nastopi in debate.”

“Uroš pa ni bil profi le za mešalko temveč tudi drugje,” so še zapisali in poudarili, da je v klube pomagal vpeljati številne mlade DJ-je, od katerih nekateri še vedno pomembno sooblikujejo našo klubsko sceno. “Na ta način ostaja z nami.”

“Dragi Uroš, hvala za vse in počivaj v miru,” so sklenili svoj zapis.

Med komentarji so se mu poklonili številni obiskovalci “štirke”, ki so zapisali, da je bil Uroš nepogrešljiv na rejvih in neprecenljiv del najboljših let slovenske techno scene.