Umrl nemški filmski in gledališki igralec Robert Gallinowski

Kultura 29. Mar 202313:42 0 komentarjev
Robert Gallinowski
PROFIMEDIA

Umrl je nemški igralec Robert Gallinowski. Skupno je od sredine 90. let prejšnjega stoletja odigral več kot 70 filmskih in televizijskih vlog. Zaigral je tudi v Netflixovi seriji Kleo.

V 54. letu starosti je umrl nemški filmski in gledališki igralec Robert Gallinowski. Televizijski gledalci so igralca, ki je zaigral v številnih televizijskih trilerjih, poznali predvsem v vlogah neizprosnega ali sumljivega moškega. Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa vzrok nenadne smrti igralca ni znan.

Gallinowski je med drugim zaigral v televizijskih serijah Tatort, Polizeiruf 110, Stolberg, Der Alte in Alarm za Kobro 11.

Rodil se je v Aachnu, živel je v Berlinu. Skupno je od sredine 90. let prejšnjega stoletja odigral več kot 70 vlog na filmu in televiziji. Zaigral je tudi v Netflixovi seriji Kleo.

Po pisanju dpa je bil zelo vsestranski igralec z odlično mimiko, ki je govoril v petih različnih narečjih in igral štiri glasbila. Kljub temu se je pred kamero največkrat pojavil v vlogi neizprosnega ali sumljivega moškega.

V zgodovinski drami Goli med volkovi, posneti po romanu Bruna Apitza, je zaigral v vlogi častnika SS Roberta Kluttiga.

Nastopil je v številnih radijskih igrah in igral v gledališču, še posebej pogosto je stal na odru v Berlinu, v Deutsches Theater.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!